donderdag 20 januari 2011

Marketingcommunicatie werkt!

Hier geen theoretisch verhaal, of een wetenschappelijke studie waarom dit het geval is. Gewoon een simpel praktijkvoorbeeld uit het leven van een 3-jarige:

  • Tijs ontvang een tekening helemaal uit New York, van vriend Imre, en ziet meteen wat zijn (toen nog 4- jarige) vriend getekend had: Heee das de McDonalds! Ik kan je vertellen, je zag een soort rode toren/gebouw met een gele soort drie op zn kant, een soort vogel, oftewel een: M. Dat was genoeg info :-). Toelichting van de mama van Imre: Imre wil Tijs vertellen dat hij bij McDonalds is geweest. Ik kan je vertellen: de boodschap is goed overgekomen!
  • Tijs ziet in de logeerkamer een nieuwe verpakking liggen van een hoeslaken: Heeee die’s van de HEMA. ‘Hoe weet je dat Tijs?’. En wijst naar het kleine grijze blokje met logo van de Hema.
  • We rijden langs de intratuin. ‘He mam, daar komt onze neppe kerstboom vandaan!”. Wederom: ‘Hoe weet je dat Tijs?’ (hij was denk ik 1 toen we dat ding kochten). Tijs: ‘Dat staat op de doos!’

Voorbeelden genoeg, van Kruidvat tot AH, het CARSlogo van de film, tot het logo van FisherPrice- ‘das ook van de little people he mam?’. Maar ook bij automerken (die ik soms niet eens herken haha) Hij had dit al heel vroeg, toen ie 2 was herkende hij de AH en Hema ook al.... Ik vind het een interessant gegeven. Wat jij?

2 opmerkingen:

CreaCuties zei

Daniel heeft dat ook idd, echt grappig is dat! De Mac is idd eentje die hij ook snel ziet, auto logo's heeft ie ook al een poosje. Kijk mam, een peugeot :D Erg leuk! Ja, dat het werkt, dat is zeker!

Anoniem zei

Sometimes seasons reasons some shoes may perhaps be[url=http://niketrainersuksale.webeden.co.uk]Nike Air Max[/url]
temporarily do not need the chance[url=http://tomscanadaoutlet.snappages.com]Toms Shoes Sale[/url]
wear such shoes we all[url=http://addnikecanadastore.snappages.com]Nike Canada[/url]
properly stick them[url=http://toplouboutinuksales.webeden.co.uk]Christian Louboutin UK[/url]
while in the[url=http://louboutintrainersuk.blog.co.uk]Christian Louboutin Outlet[/url]
right place to avoid unnecessary harm to shoes[url=http://salelouisvuittonuk.webeden.co.uk]Louis Vuitton Bags[/url]

However, if the insole is extremely bad, [url=http://cheapnikeblazersuk.webeden.co.uk]Nike Blazers UK[/url]
may must use a soft brush and water gently scrub. Is noted that,[url=http://justlouboutintrainersuk.webeden.co.uk]Christian Louboutin Outlet[/url]
avoid chemical cleaners cleaning, or they are able to increase the risk for insole the surface of cloth off.[url=http://shoppradabagsuk.webeden.co.uk]Prada Sale[/url]